Cursus Laagfrequent Geluid

Nu aanmeldenMeer info

Laagfrequent geluid (LFG) kan erg hinderlijk zijn en het woongenot verstoren. Maar in tegenstelling tot het “normale” geluid, krijgt LFG vaak weinig aandacht. Er bestaat geen wetgeving voor LFG dus een verplichting tot onderzoek en handhaving ontbreekt. De bron is vaak moeilijk te vinden en onderzoek naar LFG is daardoor moeilijker dan onderzoek naar normaal geluid.

In deze cursus leer je meer over de onderzoeksmogelijkheden, de objectivering van hinder en de omgang met gehinderden. Na afloop weet je wat LFG is, wanneer het als hinderlijk beoordeeld kan worden en welke alternatieven je gehinderden kunt bieden.

Lees voor meer informatie een impressie van een eerder gehouden cursus Laagfrequent Geluid.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor akoestisch adviseurs, milieudeskundigen en medewerkers van Regionale Uitvoeringsdiensten, gemeenten, provincies, ministeries en GGD’s.

Docenten

Carel Ostendorf is als specialist in geluid en trillingen verbonden aan Cauberg Huygen. Carel is medeauteur van de SBR-richtlijn over trillinghinder. Piet Sloven was werkzaam bij Milieudienst DCMR en is gespecialiseerd in hinder van geluid zoals bouwlawaai en autoriteit op het gebied van LFG. Beide docenten hebben meerdere internationale publicaties op hun naam staan.

Cursusinformatie:

Datum: voorjaar 2022
Duur: 1 dag, 9:30-16:30 uur
Kosten: € 595,- per deelnemer, exclusief BTW
Locatie: nader te bepalen

De maximale groepsgrootte voor deze cursus bedraagt 15 deelnemers.


[Update 13 oktober 2021]: De volgende cursus Laagfrequent Geluid wordt in het voorjaar van 2022 gegeven. De exacte datum volgt later. U kunt zich al wel voor deze cursus opgeven.


 

In-company of maatwerk

Het is ook mogelijk om deze cursus binnen uw eigen organisatie te laten verzorgen. Informeer naar de mogelijkheden.

Aanmelden cursus Laagfrequent Geluid

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.