Heijmans heeft samen met Stichting Woonbedrijf SWS.Hhvl en architect VenhoevenCS de aanbesteding gewonnen voor de bouw en het beheer van 735 studentenwoningen op het terrein van de Eindhoven University of Technology. Cauberg Huygen verzorgt in opdracht van Heijmans de advisering op het gebied van bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid. De eerste deeloplevering van de bouw is gepland voor aanvang van collegejaar 2023-2024.

Twee woontorens en sociaal hart

Het plan bestaat uit twee woontorens (653 studentenwoningen) met daartussen een laagbouw (82 studentenwoningen). Met name de laagbouw vormt het sociale hart met onder meer een kringloopwinkel, een creatieve ruimte en in overleg met studenten nader in te vullen ruimtes. De verhuur en het beheer van woningen is voor een periode van 50 jaar in handen van Vestide, de merknaam waaronder de studentenhuisvester van Woonbedrijf bekend is. Het project is onderdeel van de campusvisie van de TU/e en vormt straks een bruisende community voor de Nederlandse en internationale studenten, in een groene omgeving met veel wooncomfort.

Afbeelding © VenhoevenCS

Ontmoeten stimuleren

De komende maanden werken de betrokken partijen de projectplannen uit. Dat gebeurt met inbreng van de studenten van de TU/e. Verschillende functies zoals wonen, studeren en ontspannen worden vervolgens in een aantrekkelijke setting bij elkaar gebracht om samenwerken en ontmoeten te stimuleren.

Heijmans
Stichting Woonbedrijf SWS.Hhvl
VenhoevenCS
Eindhoven University of Technology

Antwan Timmers smoelenboek

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Antwan Timmers