Akoestiek

Sound of silence

Het ervaren van stilte wordt een steeds grotere zeldzaamheid. Er wordt steeds dichter op elkaar, bij de weg en het spoor gebouwd waardoor geluid en ook trillingen continu aanwezig zijn. Ook in grote steden zijn lawaai en geluidoverlast een toenemende bron van zorg. ‘The city that never sleeps’ is allang geen aanprijzing meer voor een stad.

Akoestiek

Als experience engineers weten wij als geen anders de juiste balans tussen geluid en stilte te creëren voor kantoorgebouwen, woningen en andere omgevingen waar mensen samenkomen. Verkeerslawaai kan bijvoorbeeld extra storend zijn wanneer de ruimte zelf veel harde materialen bevat. Een goede akoestiek zorgt ervoor dat de geluidsbeleving van de ruimte overeenkomt met het gebruik en de uitstraling ervan en dat we ons prettig en comfortabel voelen.

Geluidoverlast en trillingen zijn nauw verwant aan elkaar. Zo heeft Cauberg Huygen de trillingen in het Rijksmuseum gemonitord tijdens een concert van DJ Tiësto op het naastgelegen Museumplein om te voorkomen dat door de optredende trillingen de schilderijen beschadigd zouden raken. Ook met spoor- en bouwgerelateerde trillingen heeft Cauberg Huygen veel unieke expertise opgebouwd.

Projecten in het kennisgebied akoestiek

VOLT

Eindhoven

Escape Room ss Rotterdam

Rotterdam

AZC Maastricht

Maastricht
Erika Manders smoelenboek

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met onze teamleider Erika Manders

Contact