Liselotte Apon

strategisch adviseur

#bouwfysica#duurzaamheid#comfort#windhinder#brandveiligheid#geluid

Voor welke vakgebieden kan je mij bellen?
Je kan mij altijd bellen! Ik werk inmiddels met veel plezier alweer 20 jaar bij Cauberg Huygen en ken de organisatie door en door. Dus als ik je vraag zelf niet kan beantwoorden, dan weet ik in ieder geval wie dat wel kan. Ik ben zelf het allermeeste thuis in de duurzaamheid, de bouwfysica en de stedebouwfysica (windhinder), maar heb inmiddels ook een stevige basis brandveiligheid en geluid. Sinds 2023 mag ik de ingenieursbranche, namens NLingenieurs, vertegenwoordigen in de NEN Programmaraad Stelsel Energieprestatie. De samenwerking hiervoor met collega-bureau’s geeft veel nieuwe inzichten en inspiratie.

Wat vind ik het leukste aan mijn werk?
Ik vind bijna alles leuk. Een kleiner project kan heel mooi zijn omdat je met een heel leuk team samenwerkt en samen iets heel moois maakt of omdat je echt iets innovatiefs aan het doen bent en diep de inhoud in kan. Ik vind ook tenders heel gaaf om te doen, omdat hier het hele team altijd supergedreven is om binnen de meest onmogelijke kaders en planningen een fantastisch product neer te zetten. Maar wanneer ik echt naast mijn stoel sta te juichen, is wanneer we een groot en complexe project mogen gaan doen. In die projecten komt alles samen, er is veel inhoudelijke kennis van het eigen maar ook de andere disciplines. Het samen met het team (intern en extern) zo’n puzzel van verschillende en soms tegenstrijdige eisen oplossen blijft voor mij de uitdaging waar ik heel veel lol in heb. Daarnaast is het natuurlijk fantastisch door de stad te fietsen of door het land te rijden en te zien dat je bijgedragen hebt aan aan prachtig mooie gebouwen waar iedereen blij mee is.

Wat kenmerkt mijn advieswerk?
Wat mij betreft staat de kwaliteit voorop. Klanten komen immers bij ons voor goede en betrouwbare adviezen. Daarom moeten we ons ook steeds blijven verdiepen in nieuwe ontwikkelingen en zelf ook blijven leren. Maar naast de inhoud moet ook de overdracht van het advies goed zijn, ik vind het belangrijk dat ons advies zodanig gebracht wordt dat iedereen er echt verder mee kan.

Welke karaktereigenschappen typeren mij?
Loyaal, gedreven, enthousiast, nauwkeurig en ik ben een harde werker.

Waar ben ik trots op?
Ik ben heel trots op de club mensen bij Cauberg Huygen. Deze weinig hiërarchische club met jonge, enthousiaste professionals is niet alleen gedreven met het vak bezig, maar is ook erg bij elkaar betrokken en iedereen staat klaar om collega's te helpen. Met deze fijne groep collega’s wil ik nog heel lang aan mooie projecten werken, zoals aan de transformaties van de A’DAM Toren, het Honig-complex in Nijmegen en de oude V&D in Haarlem, en aan grootschalige complexe nieuwbouw zoals Pontsteiger, WestBeat en de multifunctionele ontwikkeling Eleven Square naast de Amsterdam Arena. En natuurlijk elk jaar mee op ski-weekend!