Wat moet er volgens de wet in een energie-audit verslag staan?
Het verslag van de energie-audit bevat ten minste de volgende gegevens:
- Een schematisch overzicht van alle binnen de onderneming bestaande energiestromen, de omvang en verdeling naar functie van die energiestromen en alle omzettingen naar andere energiedragers die zijn gebaseerd op actuele, gemeten en traceerbare gegevens betreffende het energieverbruik en elektriciteitsbelastingprofielen;
- Een beschrijving van de belangrijkste interne en externe factoren die het energieverbruik door de onderneming positief en negatief beïnvloeden;
- Een gekwantificeerd overzicht van het energiebesparingspotentieel van de onderneming ten aanzien van de komende vier jaren;
- Een beschrijving van mogelijke kosteneffectieve energiebesparingsmaatregelen.
Wat kost een energie-audit?
Dit is sterk afhankelijk van de omvang en leeftijd van uw gebouw(en) en aspecten als de hoeveelheid installatie. De kosten variëren van 1.750,- tot 5.000,- euro.
Wat levert het op?
Ten eerste voldoet u aan de geldende de wet- en regelgeving. U krijgt een betrouwbaar beeld van de totale energieprestaties en de belangrijkste verbeterpunten. Zo kunt u een doordachte keuze maken uit de mogelijke besparingsmaatregelen met een terugverdientijd van minder dan vijf jaar. Ook kunt u een energiebesparingsplan (laten) opstellen. Een investering die zich snel terugverdient! Bovendien kunt u uw reputatie voor duurzaamheid bij uw relaties versterken.
Hoe lang duurt het uitvoeren van de energie-audit?
In de meeste gevallen inventariseren we de energiestromen en het energieverbruiksprofiel en verzamelen we de overige gegevens. Na aanlevering van deze gegevens is de doorlooptijd ongeveer een week.
Hoe ontvang ik de resultaten?
We sturen u de resultaten digitaal toe, zodat u het rapport direct kunt indienen.
Wat zegt het verslag over mijn bedrijf?
Allereerst dat u voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Verder laat u zien dat u actief en gedreven aan uw maatschappelijke verantwoordelijkheid werkt. Vaak vragen klanten naar duurzaamheid.
Meer vragen en antwoorden over de auditverplichting van de Europese Energie-Efficiency Richtlijn (EED) vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.