Heijmans heeft samen met Stichting Woonbedrijf SWS.Hhvl en architect VenhoevenCS de aanbesteding gewonnen voor de bouw van 735 studentenwoningen op de TU/e-campus. In opdracht van Heijmans verzorgt Cauberg Huygen voor dit project de advisering op het gebied van bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid. De eerste deeloplevering van de bouw is gepland voor de aanvang van het collegejaar 2023-2024.

Twee woontorens en sociaal hart

Het plan bestaat uit twee woontorens (653 studentenwoningen) met daartussen een laagbouw (82 studentenwoningen). Met name de laagbouw vormt bij dit project het sociale hart. Daarin komen onder meer een kringloopwinkel, een creatieve ruimte en nog nader in te vullen ruimtes. Dit gebeurt in overleg met studenten. De verhuur en het beheer van woningen is voor een periode van 50 jaar in handen van Vestide. Dit is de merknaam waaronder de studentenhuisvester van Woonbedrijf bekend is. Het project is onderdeel van de campusvisie van de TU/e en vormt straks een bruisende community voor Nederlandse en internationale studenten, in een groene omgeving met veel wooncomfort.

Impressie van de 735 nieuwe studentenwoningen op de TU/e-campus

Afbeelding © VenhoevenCS

Ontmoeten stimuleren

De komende maanden werken de betrokken partijen de projectplannen uit. Dat gebeurt met inbreng van de studenten van de TU/e. Verschillende functies zoals wonen, studeren en ontspannen worden vervolgens in een aantrekkelijke setting bij elkaar gebracht om samenwerken en ontmoeten te stimuleren.

Links

Antwan Timmers

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Antwan Timmers