Woningcorporatie Waterweg Wonen heeft voor haar nieuwe hoofdkantoor in Vlaardingen het BREEAM-NL ontwerpcertificaat met score ‘Very Good’ uitgereikt gekregen. Cauberg Huygen trad bij dit traject op als BREEAM Expert om de certificering in goede banen te leiden en adviseerde in een eerder stadium onder meer op het gebied van brandveiligheid en akoestiek.

Hoge duurzaamheidsambitie

Waterweg Wonen had een duidelijke duurzaamheidsambitie voor haar door Klunder Architecten ontworpen nieuwbouw hoofdkantoor. De directie wilde een energiezuinig kantoor met comfortabele flexplekken waar medewerkers gezond en prettig kunnen werken. Om dit meetbaar te maken is gekozen voor een BREEAM-traject waarbij naar verschillende onderwerpen worden gekeken.

BREEAM-NL voor hoofdkantoor Waterweg Wonen

Naast energiezuinigheid en comfort is ook de ecologische impact van het gebouw op de locatie meegenomen. Er is bijvoorbeeld gekozen voor toepassing van een sedum-groendak, terwijl in de gevel vierentwintig  gierzwaluwkastjes ingemetseld zijn. Het comfort wordt gecreëerd door klimaatplafonds en zonwering. Ook tijdens de bouw werd sterk gelet op duurzaamheid met onder meer gescheiden inzameling van afvalmaterialen.

Positieve reacties

De medewerkers van Waterweg Wonen zijn positief over het nieuwe gebouw. De werkplekken geven flexibiliteit om een locatie te kiezen waar aan de wensen van de gebruiker wordt voldaan zoals de open kantoortuin, de stilte plekken en de loungeplekken. De laatste finetuning zal in de komende maanden plaatsvinden om te zorgen dat het gebouw optimaal presteert voor de gebruikers.

BREEAM-NLLogo BREEAM-NL Expert Nieuwbouw

BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie is hét keurmerk om nieuwbouwprojecten en grootschalige renovaties te beoordelen op duurzaamheidsprestatie. Gebouwen worden beoordeeld op negen verschillende duurzaamheidsonderwerpen: management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik en ecologie en vervuiling.

Pieter Molenaar

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Pieter Molenaar