Naast de Johan Cruijff Arena in Amsterdam verrijst de komende jaren in het gebied ArenAPoort het Urban Interactive District (UID), een project van gebiedsontwikkelaar AM en ontwikkelaar Ballast Nedam Development, verenigd in Ontwikkelingsmaatschappij Centrumgebied Amsterdam Zuidoost B.V. (OMC). Onder aanvoering van Huygen Installatie Adviseurs werkt Cauberg Huygen aan dit megaproject.

Urban Interactive District

Het UID komt te liggen op het Arena Park tegenover de Johan Cruijff Arena, aan de ArenA Boulevard, de Haaksbergweg en de Corridor. Het project van AM en Ballast Nedam Development beslaat een gebied van 2,5 hectare en bestaat uit vier clusters en een ondergrondse parkeergarage. In het gebied komen onder andere 30.000 m2 aan kantoren, bijna 1000 woningen waarvan een deel voor studenten, een hotel, en een theater. Ook voorziet het plan in een ‘food hall’, een nieuw plein en openbare binnentuinen.

Levendig nieuw centrum Zuidoost

Het UID verhoogt de stedelijkheid van het gebied ArenAPoort en heeft de ambitie een nieuw centrum voor Zuidoost te worden. De veelzijdigheid van functies binnen UID versterkt de positie van Amsterdam ArenAPoort op het gebied van entertainment. De aanwezige van grote leisurefuncties worden aangevuld met kleinere zoals horeca, retail en stedelijke voorzieningen. Zo ontstaat er een levendige district, waar altijd iets te doen is.

Advieswerkzaamheden

Binnen het team van Huygen Installatie Adviseurs, dat onder andere adviseert ten aanzien van de technische installaties, beheer en onderhoud en duurzaamheid, is Cauberg Huygen verantwoordelijk voor de advisering op de gebieden bouwfysica, brandveiligheid en akoestiek. De advisering ten aanzien van windhinder wordt in samenwerking met onze partner Actiflow uitgevoerd.

 

Liselotte Apon (15 febr. 2024)

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Liselotte Apon