Woensdagmiddag heeft senior adviseur Liselotte Apon namens het BENG-team van Cauberg Huygen de certificaten voor de herziene BRL 9500 (-W en -U) in ontvangst mogen nemen van SKG-IKOB. Cauberg Huygen is daarmee het eerste adviesbureau in Nederland dat BENG-berekeningen volgens de nieuwe NTA 8800-methode af mag melden.

Strak proces

Het BENG-team van Cauberg Huygen heeft, onder aanvoering van senior adviseur Liselotte Apon, vanaf het begin af een strak schema gevolgd. Liselotte: “We hadden natuurlijk al veel ervaring vanuit de EPC en EPA. En doordat we er als organisatie vanaf het begin af aan bovenop zaten en iedereen elkaar scherp hield tijdens het proces, verliep het hele certificatietraject eigenlijk zeer prettig en vlot. Mede ook dankzij de goede begeleiding vanuit SKG-IKOB en Kader Bureau voor Kwaliteitszorg .”

Cauberg Huygen als eerste gecertificeerd voor herziene BRL 9500

V.l.n.r.: Liselotte Apon, Louis van Brakel, Berthil Dolmans

Goede wisselwerking

Ard van de Meeberg reikte de twee BRL 9500-certificaten namens SKG-IKOB uit. Ook hij was erg te spreken over het verloop van het certificatieproces: “Wat mij opviel was de gedrevenheid van het team om alles zo goed en zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. Samen met de korte lijntjes en goede communicatie zorgde dat voor een goede wisselwerking. En dat is belangrijk om snel te kunnen schakelen.

Uitreiking in kleine kring

Vanwege de verscherpte coronamaatregelen was de uitreiking relatief kleinschalig. Alleen Liselotte Apon was daardoor namens het BENG-team aanwezig om de certificaten in ontvangst te nemen. Het BENG-team bestaat verder uit: Iris de Goijer, Jessie Hoondert, Larissa Ottenheijm, Léon van Genderen, Sjoerd van den Heurik, Rob Daniëls, Wout van de Laar en Femke Corporaal. Daarvan zijn Iris, Wout en Rob nu al gediplomeerd voor de herziene BRL 9500 (EP-W en EP-U, basis én detailmethode). Naast Liselotte waren verder nog Louis van Brakel, directeur van Cauberg Huygen, en Berthil Dolmans, directeur van de Dolmans Groep, aanwezig.

Liselotte Apon (15 febr. 2024)

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Liselotte Apon