Erik Tijsinger is één van de tien wielrenners van Team DPA die op 24 en 25 juni meedoet aan de HomeRide. Deze jaarlijkse wielertocht van 500 km binnen 24 uur door Nederland heeft als doel geld op te halen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Team DPA rijdt specifiek voor het Ronald McDonald Huis Sophia in Rotterdam. In dit interview vertelt Erik waarom hij meedoet aan de HomeRide en hoe hij zich erop voorbereidt.

Kan je jezelf kort introduceren?

Ik ben Erik Tijsinger, 22 jaar en sinds november 2016 werkzaam bij Cauberg Huygen. Cauberg Huygen is een advies- en ingenieursbureau op het gebied van bouw, infrastructuur, ruimtelijke ordening en onderzoek. Ik ben werkzaam als junior adviseur, wat inhoudt dat ik de projectleiders ondersteun bij het uitwerken van hun projecten. Hierbij maak ik vooral berekeningen op het gebied van geluid, daglicht, energie en duurzaamheid.

Naast mijn werk ben ik een groot sport- en muziekliefhebber. Ik fiets dus, maar doe ook aan voetbal en daarnaast drum ik in mijn vrije tijd. Zowel sport als muziek vind ik erg belangrijk en maken een essentieel deel uit van mijn leven. Het zorgt voor ontspanning en voor het leegmaken van je hoofd. Het houd je bovendien gezond!

Waarom heb je besloten mee te doen aan de Homeride?

In 2015 heb ik mee gedaan aan het evenement ‘Stelvio For Life’. Hierbij beklimt elke deelnemer de Italiaanse berg de Stelvio, om zo geld op te halen voor onderzoek naar een gepersonaliseerde behandeling bij kankerpatiënten. Ik vond het toen een erg mooie ervaring om deel uit te maken van een grote groep mensen die samen geld ophalen voor het goede doel door te doen wat ze leuk vinden, namelijk fietsen. Die combinatie geeft het meedoen aan een dergelijk evenement mij enorm veel voldoening. Toen ik vernam dat DPA met een team mee ging doen aan de HomeRide was het voor mij ook geen moeilijke keuze om mijzelf ook in te schrijven.

Heb je al eerder meegedaan aan wielrentoertochten?

Zeker! Het zijn er teveel om op te noemen, maar een aantal namen die eruit springen zijn; Amstel Gold Race, Waalse Pijl, Liége-Bastogne-Liége en ook een aantal keer de Classico Giro Utrecht. Dit waren uiteraard allemaal amateurtochten. De foto rechts is van vorig jaar tijdens de beklimming van de Col d’Aubisque in de Franse Pyreneeën.

Waar kijk je naar uit en waar zie je tegenop bij de HomeRide?

Ik kijk vooral uit naar de gezelligheid en saamhorigheid die altijd aanwezig is bij zulke evenementen. Iedereen heeft daar dezelfde focus; fietsen voor het goede doel. Dat zorgt altijd voor een ontspannen en gezellige sfeer. Uiteraard kijk ik ook uit naar het fietsen zelf, al ben ik wel benieuwd hoe dat zal gaan. Dit is natuurlijk iets heel anders dan zo maar even een keer een rondje fietsen. Je fietst nu meer en tegelijkertijd is het zwaarder omdat er van slapen weinig terechtkomt. Ik kijk vooral uit naar de gezelligheid en saamhorigheid die altijd aanwezig is bij zulke evenementen. Iedereen heeft daar dezelfde focus; fietsen voor het goede doel.

Waar bestaat jouw voorbereiding uit?

Simpelweg kilometers maken. Het klinkt heel cliché, maar het is wel gewoon de waarheid. De enige manier om beter te worden in fietsen en dergelijke tochten te kunnen rijden is het maken van kilometers. Daarom ga ik elke week 2 tot 3 keer fietsen. De ene keer is het een rondje van 50 km, de andere keer 100 km. Dit houd ik gewoon vol tot aan de HomeRide waardoor ik mij geen zorgen maak over de afstand die ik moet gaan fietsen.

Wat is jou toegevoegde waarde aan Team DPA?

Afgezien van het feit dat ik kan fietsen ben ik ook een gezellig persoon (heb ik mij laten vertellen). Daarnaast heb ik geen last van een ochtendhumeur en blijf ik ook vrolijk als ik weinig geslapen heb! Daarnaast ben ik redelijk groot, dus mijn teamgenoten zouden mij ook nog kunnen gebruiken als windvanger… Maar niet te lang, want dan kom ik zelf niet meer vooruit!

Wil je verder nog iets kwijt?

Zeker weten: het is nog mogelijk om het team van DPA te sponsoren voor de HomeRide. Elke euro gaat naar het Ronald McDonald Kinderfonds, en dan met name naar ons specifieke doel het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. Zij zorgen er met het geld voor dat ouders van zieke kinderen dicht bij hun kroost in het ziekenhuis kunnen overnachten. Elke ouder en elk kind verdient het om dicht bij elkaar te kunnen zijn op het moment dat een kind in het ziekenhuis ligt. Dus doneer, niet voor ons, niet voor de fietsers, maar voor de kinderen en hun ouders!

Steun het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam met een donatie aan Team DPA

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met