Op maandag 11 maart is onze zeer gewaardeerde collega Just Renckens op 78-jarige leeftijd overleden. Just was expert op het gebied van geveladvies. Hoewel Just in 2011 officieel met pensioen ging, bleef hij bij Cauberg Huygen op projectbasis een select aantal klanten tot het laatst toe van advies dienen.

Just Renckens smoelenboekRenckens Advies

Just Renckens kwam in 2007 bij het toenmalige Cauberg-Huygen Raadgevende Ingenieurs B.V. in dienst na overname van zijn bedrijf en levenswerk Renckens Advies om zijn expertise en projecten over te dragen. Hij was een autoriteit op het gebied van geveltechniek en werd veelvuldig uitgenodigd om als expert op te treden bij complexe projecten. Zijn kennisgebied was onder andere metaal-glasgevels waarbij Just vaak betrokken was bij de ontwerpfase, de bouwfase en de gebruiksfase.

Nummer 1 op gebied van glasgevels

Zijn opdrachtgevers en wijzelf herinneren Just als de nummer 1 adviseur op het gebied van glas. Zijn adviezen betroffen een breed scala van gevelconcepten, bouwfysische aspecten, constructie aspecten, materiaalkennis en nog veel meer. Enkele projecten waar Just veel werk voor heeft gedaan, ook in zijn laatste jaren, zijn de projecten IJtoren en INFINITY (voorheen ING House langs de A10 Zuid, ook wel bekend als ‘De Schoen’) in Amsterdam. Hij was er altijd en op Just kon je altijd rekenen.

Respect van opdrachtgevers

Zelfs de afgelopen jaren was Just nog goed in zijn advies en zijn rapportages waren tot het eind van een zeer hoog niveau. Iets waar wij en zijn klanten, gezien zijn leeftijd, versteld van stonden. Een goede opdrachtgever heeft aangegeven dat hij diep respect had dat hij op zijn leeftijd nog meedeed en hen nog van zeer goed advies voorzag. Wij, als zijn collega’s van Cauberg Huygen kunnen dat diepe respect alleen maar onderschrijven.

Kennis doorgeven

Verder werd Just regelmatig uitgenodigd om lezingen te verzorgen bij bedrijven, universiteiten en bij brancheverenigingen, waaronder VMRG en de University van Sofia. Just genoot ervan om over zijn projecten en expertise te spreken, en zijn collega’s en studenten tot in detail uit te leggen waar het in zijn expertise om draaide.

Passie voor gevels

In december 2011 is Just officieel met pensioen gegaan en hebben we hem met speeches en cadeaus overladen om het te bedanken voor zijn inzet. Vanwege zijn niet aflatende passie voor geveltechniek bleef hij echter zijn klanten van advies voorzien. Daarom werd al snel besloten tot projectconstructie, zodat hij via Cauberg Huygen zijn expertise toch aan enkele projecten kon verbinden. Om met de woorden van een collega te spreken: “Ik heb altijd geweten dat Just in het harnas zou sterven”.

We herinneren ons Just als een zeer warme, belangstellende, professionele maar vooral fijne collega en zullen zijn expertise, enthousiasme en persoonlijkheid gaan missen bij Cauberg Huygen. Vandaag is in besloten kring afscheid genomen van Just.

Contact

Indien u naar aanleiding van bovenstaande vragen heeft, kunt u die stellen aan Bart van de Giesen ([email protected], 06-504 721 44)

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Louis van Brakel