Ruimteakoestiek

Functie bepaalt eisen ruimteakoestiek

Ruimtes waar geluid emoties moet oproepen, of juist heel functioneel moet zijn, vragen om een optimale ruimteakoestiek. Denk bijvoorbeeld aan theaterzalen, bioscopen en auditoria, maar ook leslokalen, gymzalen, kerken of vergadercentra.

In een kerk een teamvergadering houden is waarschijnlijk net zo ‘succesvol’ als een aria opvoeren in een klaslokaal. In het eerste geval is de spraakfunctionaliteit ver te zoeken vanwege een te lange nagalmtijd, terwijl in het tweede geval het optreden zijn glans verliest door een te korte nagalmtijd.

Ruimteakoestiek
De akoestiek van een ruimte wordt beïnvloed door het volume en de vorm van een ruimte, en de materiaalafwerking. De gewenste ruimteakoestiek wordt gedicteerd door de functie van de ruimte, maar ook door onze verwachtingen. Een zwembad klinkt ‘hol’ en als dat niet het geval is ‘klopt het niet’.

Voor een passende ruimte- en zaalakoestiek bij al uw grote en kleine projecten biedt Cauberg Huygen maatwerkoplossingen aan. Niet alleen adviseren wij voor nieuwbouw over akoestiek, maar ook voor het verbeteren van de ruimteakoestiek bij bestaande gebouwen kunt u bij ons terecht.  Onze adviseurs denken hier graag met u mee.

Erika Manders smoelenboek definitief

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Erika Manders

Contact