Op dinsdag 19 maart om 15:00 uur houdt Hans Bossert zijn lectorale rede ‘Duurzaam financieel management; controlling voor circulariteit’. Hans is lector Finance & Accountancy bij de Hogeschool InHolland Rotterdam, tevens adviseur van de directie van Cauberg Huygen.

Cauberg Huygen nodigt u hiervoor van harte uit!

Circulariteit en duurzame verdienmodellen

Bossert grijpt zijn lectorale rede aan om het circulair denken te stimuleren en mensen bewust te maken van de kansen die dit biedt. Zo schieten in rap tempo nieuwe startups in de huur- en deeleconomie uit de grond, wordt vergaand hergebruik van producten en grondstoffen gemeengoed en verandert eigenaarschap. Ook in de bouwsector zijn circulariteit en duurzaamheid ‘hot topics’.

Dit alles heeft gevolgen voor de verdienmodellen van bedrijven. Bossert: “Hoe kunnen ondernemingen investeringen in een circulaire economie terugverdienen, als iemand anders in de keten er het meest van profiteert? Hoe kan je verdienmodellen zo inrichten dat degene die de kosten maakt, hier weer wat van terugziet? Daar richt ik mij op bij mijn onderzoek”.

Lectorale rede bijwonen?

Wilt u deze lectorale rede bijwonen? Dat kan. U kunt zich hiervoor aanmelden via:
https://www.inholland.nl/onderzoek/onderzoekslijnen/finance-accountancy/

Pieter Molenaar

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Pieter Molenaar