Zaterdag 23 juni om precies 14:00 uur ging op het Domplein in Utrecht het startschot van de HomeRide 2018. Deze 500km lange fietscaravaan ging langs vijf checkpoints, zeven Ronald McDonald Huizen en enkele aanmoedigingslocaties, om binnen 24 uur weer te finishen in Utrecht. Voor de vierde achtereenvolgende keer fietste de ploeg van Cauberg Huygen, bestaande uit tien fanatieke renners en acht begeleiders, speciaal om donateurs te werven voor het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam.

Voorbereidingen en blessures

Maar 500km fietsen zonder slaap vereist een degelijke voorbereiding. Als bedrijventeam, met verschillende kantoren verspreid over het land, bij elkaar komen in de spaarzame vrije tijd om organisatorisch de puntjes op de i te zetten is best een uitdaging. Uiteindelijk lukte dit enige weken voor aanvang van de HomeRide in Bussum. Tijdens deze gezellige bijeenkomst werd traditioneel een stapel pizza’s genuttigd. Een goede voorbereiding voor het koolhydraten stappelen…

Helaas kregen we last minute te maken met blessures. Zo maakte teamcaptain en 4-voudig deelnemer Jan-Willem van Wijngen tijdens een fietstraining een gigantische smak, waardoor zijn deelname onzeker werd, terwijl Maaike Kok uitviel vanwege een rugblessure. Gelukkig konden deze gaten in de formatie tijdig opgevuld worden.

HomeRide 2018 - Bij de start

Probleemloze start en eerste helft

Voor aanvang van de start werd door de HomeRide-organisatie het totaalbedrag bekendgemaakt dat met zowel de HomeRide als de gelijktijdig gehouden HomeRun door alle ploegen is opgehaald voor de Ronald McDonald Huizen: 1.103.867 euro. Een recordopbrengst!

Onder opzwepende muziek vertrokken de teams richting checkpoint Leiden. Een probleemloze rit zonder veel bijzonderheden, verreden in het midden van het peleton. Bij cheerpoint Amsterdam werd het team extra aangemoedigd door onze volgauto’s. In Leiden konden de renners voor de tweede etappe zich voorbereiden en een goede bodem leggen met een warme pastamaaltijd totdat ze de renners van de eerste etappe mochten aflossen. Mede door de snelle wissel kwam het team van Cauberg-Huygen als een van de eersten in Rotterdam. Ook bij de rit met veel tegenwind van Rotterdam naar Bergen op Zoom reed het team constant in de voorhoede.

Homeride 2018 - Het team in actie

Navigatieproblemen en vermoeidheid

De renners die ’s nachts om 00:30 starten in Bergen op Zoom hadden een ‘valse start’; al snel begaf de gps het in het donker. Gelukkig wisten begeleiders Lisette Poldermans en Martijn Mulders het team te onderscheppen om continu aanwijzingen te geven voor de juiste route. Na veel extra kilometers en tijd kwam het team uiteindelijk fysiek en mentaal uitgeput om 5:20 uur in de ochtend aan in Den Bosch.

Terwijl het volgende team richting Nijmegen vertrok voor een relatief korte rit, trachtte de uitgeputte fietsers zich weer op te laden in de bus voor de eindetappe naar Utrecht. Voor twee renners waren de nachtelijke omzwervingen bij Bergen op Zoom teveel geweest en stapten af bij het McCheerpoint in Amerongen.

HomeRide 2018 - Enthousiast voorafgaand aan de start

Ontlading bij de finish

Zondag rond het middaguur mocht het HomeRide-team van Cauberg-Huygen bij de finish in Utrecht het podium als vierde betreden om het applaus van collega’s en familie in ontvangst te nemen. Dit onder het genot van een glas champagne en een fotomoment. Cauberg-Huygen is trots op de inzet en prestaties van zijn wielrenners! Mooi dat we als team zo’n sportieve prestatie hebben kunnen neerzetten voor een goed doel.

HomeRide 2018 - Het team op het podium

Over Ronald McDonald Sophia Rotterdam

In het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in Erasmus MC-Sophia. Op die manier kunnen zij hun kind voor het slapen gaan nog een knuffel geven of een verhaaltje voorlezen. Het Huis krijgt geen subsidie van de overheid en is daarom afhankelijk van donateurs, sponsors en vrijwilligers.

Pieter Molenaar

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Pieter Molenaar