De tien toeristische fiets- en voetveren van Uit®Waarde hebben over heel het vaarseizoen 2023 samen in totaal 119.645 passagiers overgezet. Hiermee zit het aantal passagiers weer op het niveau van voor de coronacrisis. Het pontje Druten-Dodewaard had met 18.148 passagiers het hoogste aantal overzettingen. Cauberg Huygen is sinds enkele jaren sponsor van dit veer.

D’n Overkant

Het toeristische fiets- en voetveer vaart op de Waal tussen Druten en Dodewaard is gebouwd in 1959 en is sinds 2000 bij Uit®Waarde in de vaart onder de naam D’n Overkant. Per keer kan het pontje maximaal 24 passagiers overzetten. Vrijwilligers houden de dienst draaiende.

Het pontje Druten-Dodewaard in zijn element

Het fiets- en voetveer Druten-Dodewaard in actie

Elektrificatie veren

Uit®Waarde hecht sterk aan het emissieloos maken van haar veervloot en heeft dit seizoen drie nieuwe pontjes met elektrische aandrijving in de vaart genomen. Dit voor de verbindingen Rhenen-Lienden, Batenburg-Demen en Ravenstein-Niftrik. Het voornemen is om ook de verbinding Druten-Dodewaard emissieloos te maken. Cauberg Huygen levert daaraan graag een bijdrage.

Links

Pieter Molenaar

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Pieter Molenaar