Cauberg Huygen voor IPMMC, Utrecht bouwbegeleiding i.o.v. Stichting Marnix Straattheaters

DeLaMar Theater

Amsterdam

Nieuwbouw achter monumentale gevel met glas verbonden

Koninging Beatrix verrichtte op zondag 28 november 2010 de officiële opening verricht van het DeLaMar Theater in Amsterdam. Het theater is gebouwd op initiatief van de VandenEnde Foundation, het cultuurfonds van Joop en Janine van den Ende.

Projectgegevens

Opdrachtgever: IPMMC, Utrecht bouwbegeleiding i.o.v. Stichting Marnix Straattheaters

Architect: Arn Meijs Architekten, Jo Coenen & Co. Architekten

Periode: 2005 - 2010

Bouwvolume: 10.000 m2 bvo

Theater en bioscopen

Dit nieuwe theatercomplex omvat het voormalige Nieuwe DeLaMar Theater en de naastgelegen bioscopen Calypso en Bellevue Cinerama.

Inpassing in omgeving

Cauberg Huygen is als adviseur nauw betrokken geweest bij de realisatie van dit project. Daarbij kwam de expertise op diverse vakgebieden en het integreren daarvan goed van pas. De inpassing van het theater binnen de bestaande omgeving met handhaving van de deels monumentale gevel bleek namelijk een fikse uitdaging.

Het gebruik van één van de zalen van het DeLaMar Theater is voornamelijk gericht op akoestische muziek en spraak, terwijl de andere zaal voornamelijk voor elektronisch versterkte voorstellingen ontworpen is. Dankzij onze advieswerkzaamheden is in beide zalen een goed akoestisch en thermisch comfort gerealiseerd.

Trillingshinder balkons

Specifiek onderzoek is uitgevoerd naar het voorkomen van trillingshinder van de balkons door het publiek. Voor het theater bleek het volgen van een MER-procedure noodzakelijk, die door Cauberg Huygen is begeleid. Tevens heeft zij onderzoek uitgevoerd naar de milieutechnische aspecten van de bodem, zowel het bodemonderzoek als het bodemsaneringsplan.

Project DeLaMar Theater

 

Een keer verder praten over dit project en uw volgende uitdaging?

Neem contact op met