Cauberg Huygen voor Camille Oostwegel Château Hotels & -Restaurants

Hoeve Broers van St. Gerlach

Valkenburg

Chateau St. Gerlach breidt uit met Kasteelhoeve Broers en Le Pavillon

In het najaar van 2016 zijn bij Château St. Gerlach in Valkenburg de deuren van de gerestaureerde Kasteelhoeve Broers en van een geheel nieuw paviljoen geopend. Daarmee heeft dé monumentale buitenplaats van Maastricht een nieuwe toegangspoort en multifunctionele ruimten gekregen waar bijeenkomsten voor honderden gasten kunnen plaatsvinden. Cauberg Huygen is als adviseur betrokken bij het ontwerp en de realisatie van dit project van Camille Oostwegel Château Hotels & -Restaurants.

Projectgegevens

Opdrachtgever: Camille Oostwegel Château Hotels & -Restaurants

Architect: Mecanoo

Kasteelhoeve als toegangspoort

Om het landgoed in zijn originele samenstelling te herstellen, kocht hotelier Camille Oostwegel in mei 2013 Kasteelhoeve Broers aan. Deze wordt nu teruggebracht in haar oorspronkelijke staat. De 17e eeuwse Limburgse carréhoeve vormt de nieuwe toegangspoort tot het landgoed en huisvest tevens vergaderruimtes, een landgoedwinkel en een rustpunt voor wandelaars en fietsers.

Multifunctionele ontmoetingsruimte in Le Pavillon

Aan de achterzijde van de kasteelhoeve wordt een nieuw paviljoen gerealiseerd aan de hand van een ontwerp van Francine Houben van Mecanoo Architecten uit Delft. Het dak met gebogen lijnen vormt zich naar de omgeving en hoeve. De glazen gevels weerspiegelen toegankelijkheid en reflecteren het omliggende landschap van het landgoed; de binnen- en buitenruimte gaan vloeiend in elkaar over. Het paviljoen wordt onder andere uitgerust met grote multifunctionele zalen die separaat of gecombineerd te gebruiken zijn voor een variëteit aan bijeenkomsten en evenementen.

Project Hoeve Broers St. Gerlach

Bijdrage Cauberg Huygen

Op verzoek van de opdrachtgever neemt Cauberg Huygen deel aan het ontwerpteam. Vanuit deze rol voorzien we in een helikopterview en praktische adviezen. Daarbij wordt gedegen aandacht besteed aan de ruimte- en bouwakoestiek en de geluiduitbreiding naar de omgeving. Want het paviljoen zal veel gebruikt worden voor feesten en partijen; ook zullen de vergaderruimten regelmatig gelijktijdig gebruikt worden. Verder adviseert Cauberg Huygen over de brandveiligheid, duurzaamheid en bouwfysica en hebben we de voor de omgevingsvergunning benodigde documenten verzorgd.

Geluidberekeningen

Cauberg Huygen heeft onder andere de constructies en materialen uitgewerkt en gedimensioneerd. Voor het aspect geluiduitbreiding is een uitgebreid rekenmodel opgesteld, waarin de geluidbelasting van de omgeving en nabijgelegen woningen berekend wordt. Ook is – met behulp van softwarepakket ODEON – een 3D ruimte-akoestisch rekenmodel opgesteld. Hiermee kunnen op basis van de positie en eigenschappen van materialen de akoestische parameters zoals spraakverstaanbaarheid, helderheid en nagalmtijd van de belangrijkste ruimten bepaald worden.

Project Hoeve Broers St. Gerlach

Femke Corporaal smoelenboek

Een keer verder praten over dit project en uw volgende uitdaging?

Neem contact op met Femke Corporaal