Cauberg Huygen voor SDK Vastgoed

VOLT

Eindhoven

Duurzaam multi-tenant kantoorgebouw

In de Brainportregio in Eindhoven wordt het nieuwe kantoor van SDK Vastgoed gebouwd. Dit duurzame kantoorgebouw is all-electric, met warmte en koeling verzorgd door klimaatplafonds. Door de open en vrij in te delen kantoorvloeren biedt VOLT veel flexibiliteit.

Projectgegevens

Opdrachtgever: SDK Vastgoed

Architect: Barcode Architects

Periode: 2019 - 2020

Bouwvolume: 4.100

VOLT is een multi-tenant kantoorgebouw met showroom en een parkeerfaciliteit op maaiveld, dat zich manifesteert als ‘landmark’, zowel in massa als in expressie. Het te bouwen nieuwe kantoorgebouw is gelegen op de driehoek tussen de Karel De Grotelaan, Meerveldhovenseweg en Bouvigne in Eindhoven. Binnen het ontwerp staat Duurzaamheid, Techniek, Design en Kunst centraal dat in een hedendaags ontwerp tot uitdrukking komt.

Samen met o.a. Barcode Architects, Huisman & van Muijen installatieadviseurs, Aveco de Bont en Stam & de Koning Bouw is Cauberg Huygen in 2019/2020 als adviseur betrokken bij de nieuwbouwontwikkeling van het nieuwe duurzame kantoorgebouw VOLT in Eindhoven.

Integrale advisering

Cauberg Huygen is in de ontwerpfasen betrokken geweest als integraal adviseur op het gebied van de bouwfysica, duurzaamheid, akoestiek en brandveiligheid. In de VO- en DO-fase zijn de noodzakelijke adviezen opgesteld en de rapporten ten behoeve van de omgevingsvergunning en zijn GPR berekeningen opgesteld om tot een duurzaam ontwerp te komen.

Duurzaamheid

Op het gebied van duurzaamheid scoort het gebouw een gemiddelde GPR-score van 8,0. Er wordt een all-electric energieconcept toegepast, met warmtepompen die deels worden aangedreven met zelf opgewekte zonne-energie. Warmte en koeling zijn individueel te regelen via klimaatplafonds. Het landschappelijk plan draagt bij aan een klimaatadaptieve stad en een verbeterd stedelijk klimaat.

© WAX

Brandveiligheid en akoestiek

Met open en vrij in te delen kantoorvloeren biedt VOLT maximale flexibiliteit en werkruimtes op maat. De vier kantoorverdiepingen zijn dan ook geschikt voor uiteenlopende werkconcepten: van traditionele kantoorkamers tot een conceptuele kantoortuin en het Nieuwe Werken.

Door Cauberg Huygen is een brandveiligheidsconcept uitgewerkt, die zowel aansluit op de gewenste open uitstraling van het gebouw, voldoende flexibiliteit biedt en een duur sprinklerconcept voorkomt.

Vanwege de ligging aan drukke verkeersaders en de wens voor een transparante vliesgevel, heeft Cauberg Huygen speciale aandacht besteed aan geveldetaillering waarin zowel brandscheidingen en geluidwering op een adequate wijze worden gerealiseerd.

© WAX

Femke Corporaal smoelenboek

Een keer verder praten over dit project en uw volgende uitdaging?

Neem contact op met Femke Corporaal