Bouwfysica

Engineering the experience

Voor het creëren van gezonde, toekomstbestendige ruimtes die door gebruikers als comfortabel worden ervaren moeten bouwfysische aspecten als warmte, ventilatie en licht al in een vroeg stadium van het bouwproces bepaald worden. Strengere eisen vanuit de overheid en de noodzaak dichter op elkaar te bouwen zorgen hierbij voor extra complexiteit. Cauberg Huygen beschikt over de juiste ervaring en benodigde creativiteit om deze puzzel op tijd en binnen budget af te ronden.

Bouwfysica

Van kleine tot grote, baanbrekende projecten nemen de adviseurs van Cauberg Huygen zorg uit handen door de regie over de bouwfysische advisering te nemen. Samen met onze opdrachtgever wordt focus aangebracht in vraagstelling of uitvraag om te komen tot de kern. Knelpunten in het proces worden door onze multidisciplinaire benadering vroegtijdig gesignaleerd en wij zijn in staat hier snel op in te spelen en oplossingen aan te dragen. Met onze technische know-how, specifieke kennis over relevante regelgeving en panklare adviezen wordt de kans op kostbare vertragingen in het bouwproces verkleind.

Daarnaast loopt Cauberg Huygen als bouwfysisch adviesbureau voorop met het gebruik en visualisatie van parametrische ontwerpen. Dit biedt architecten en ontwikkelaars de flexibiliteit en vrijheid om een ontwerp in een vroeg stadium te optimaliseren met betrekking tot onder meer de grootte van ruimtes, de hoeveelheid daglicht en schaduw gedurende de dag en de akoestiek.

Projecten in het kennisgebied bouwfysica

Vasim

Nijmegen

Hyde Park

Hoofddorp

YCON

Amsterdam
Liselotte Apon smoelenboek

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met senior adviseur Liselotte Apon

Contact