Bouwfysica

Engineering the experience

Het creëren van comfortabele, toekomstbestendige ruimtes is een kunst. Bouwfysische aspecten als warmte, ventilatie en licht moeten hiervoor al in een vroeg stadium van het bouwproces bepaald worden. Strengere eisen vanuit de overheid en de noodzaak van verdichting in stedelijke gebieden zorgen hierbij voor extra complexiteit. Cauberg Huygen beschikt over de juiste ervaring en benodigde creativiteit om deze bouwfysica puzzel op tijd en binnen budget af te ronden.

Bouwfysica

Voorkom vertragingen in het bouwproces

Van kleine tot grote, baanbrekende projecten, de adviseurs van Cauberg Huygen ontzorgen klanten door de regie over de bouwfysische advisering te nemen. Samen met onze opdrachtgever wordt focus aangebracht in de vraagstelling of uitvraag om snel tot de kern te komen. Door onze multidisciplinaire benadering worden knelpunten in het proces vroegtijd gesignaleerd. Onze adviseurs zijn in staat hier snel op in te spelen en oplossingen aan te dragen. Met onze technische know-how, specifieke kennis over relevante regelgeving en panklare adviezen wordt de kans op kostbare vertragingen in het bouwproces verkleind.

Flexibiliteit met parametrisch ontwerpen

Daarnaast loopt Cauberg Huygen als bouwfysisch adviesbureau voorop met het gebruik en visualisatie van parametrische ontwerpen. Dit biedt architecten en ontwikkelaars de flexibiliteit en vrijheid om een ontwerp in een vroeg stadium te optimaliseren. Denk hierbij aan de grootte van ruimtes, de hoeveelheid daglicht en schaduw gedurende de dag, en de akoestiek.

Projecten in het kennisgebied bouwfysica

Project - Het Schoter in Haarlem - header

Het Schoter

Haarlem
Project Ashram College - impressie - header

Ashram College

Alphen aan de Rijn
Project Bensdorp in Bussum - header

Bensdorp

Bussum
Liselotte Apon

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met senior adviseur Liselotte Apon

Contact