Cauberg Huygen voor De Alliantie

Zeeburgereiland

Amsterdam

De ontwikkeling van de Theo Koomenbuurt in Amsterdam

Zeeburgereiland ligt te midden van de Ring A10 voor IJburg, de Piet Heintunnel, Amsterdam Oost en Amsterdam Noord. Hier ontstaat de komende jaren de Theo Koomenbuurt. Deze nieuwe stadswijk biedt straks plek aan meer dan 10.000 inwoners, en bestaat naast huurwoningen uit sportvelden, zorgvoorzieningen en winkels.

Projectgegevens

Opdrachtgever: De Alliantie

Architect: Diversen (o.a. Alliantie, HSB-ontwikkeling, Lingotto)

Periode: 2014 - heden

Bouwvolume: 450 woningen

Nieuwe buurt met 460 woningen

De gemeente Amsterdam en woningcorporatie de Alliantie streven naar de bouw van ruim 460 woningen op Zeeburgereiland. Het betreft zowel sociale huur- als middensegment huur- en koopwoningen. De Alliantie wil dat de buurt in een periode van ongeveer vijf jaar geheel wordt afgebouwd.

Advieswerkzaamheden

Cauberg Huygen is binnen de Theo Koomenbuurt betrokken bij de advisering van de woonblokken 1, 3.6, 7, 8, 9, 15, 21. De eerste blokken hiervan zijn inmiddels in aanbouw. Cauberg-Huygen heeft voor nagenoeg alle deze woonblokken de integrale advisering op de gebieden bouwfysica, brandveiligheid en akoestiek verzorgd.

Vanwege de onbeschutte ligging van het plangebied en de geplande gebouwhoogtes heeft Cauberg Huygen tevens een windhinderonderzoek voor de Theo Koomenbuurt uitgevoerd. Ook is Cauberg Huygen buiten de Theo Koomenbuurt betrokken bij diverse nieuwbouwplannen op Zeeburgereiland.

Integraal concept

Onze advisering is gericht op integrale behandeling van aspecten als daglichttoetreding, ventilatie, energieprestatie, brandveiligheid, gevelgeluidwering en akoestiek. Tevens is in samenwerking met Huygen Installatie Adviseurs de installatietechniek uitgewerkt. Door de onderlinge samenhang continu in beeld te houden zijn integrale concepten uitgewerkt die afgestemd zijn op het beoogde programma en de architectuur.

Een keer verder praten over dit project en uw volgende uitdaging?

Neem contact op met