Met trots kunnen wij melden dat Qavity één van de drie winnaars is van de Isolatie Uitdaging. Qavity is ontwikkeld door QBuild en Cauberg Huygen en is dé nieuwe manier van na-isoleren van de bestaande spouw met hoogwaardig isolatiemateriaal.

Dinsdag 25 juni vond de finale van de Isolatie Uitdaging plaats in De Fabrique in Utrecht. Waar alle finalisten hun idee mochten presenteren voor de jury. Na het juryberaad werd Qavity (pdf) door juryvoorzitter Diederik Samsom als één van de winnaars naar voren geroepen.

De winnende finalisten van de Isolatie Uitdaging. Eelco Smeele (2e van links) nam namens Cauberg Huygen en QBuild de prijs in ontvangst voor het Qavity systeem voor het na-isoleren van de bestaande spouw.

Eelco Smeele (2e v. links) nam namens Cauberg Huygen en QBuild de prijs in ontvangst

Met een bedrag van € 20.000 aan innovatiegeld en een symbolische sleutel, mogen wij Qavity verder ontwikkelen en dit najaar gaan toepassen in een proefwoning. De andere winnaars zijn: EWS van VolkerWessels NieuwWonen en Isoleren met Nanotechnologie van Vesta Chemicals, Barozzi Group en Svenska Aerogel. De winnende ideeën vormen een goede mix voor betere binnenmuur-, buitenmuur- en spouwmuurisolatie.

Qavity: het nieuwe na-isoleren

Qavity is hét nieuwe concept voor het na-isoleren van de spouw. Door gebruik te maken van vacuümtechniek in de spouw kunnen we woningen snel en betaalbaar voorzien van hoogwaardige na-isolatie. Dankzij deze oplossing laten we de binnenruimte ongemoeid met minimaal ongemak voor bewoners en wordt de lege ruimte in de spouw optimaal benut.

Hoe werkt Qavity?

De 8 stappen van Qavity

De Isolatie Uitdaging

De Utrechtse woningcorporaties Bo-Ex, Portaal en Mitros hebben hoge duurzaamheidsambities. De verduurzaaming van sociale huurwoningen begint bij ‘een nieuwe jas’: de gevelisolatie. De huidige materialen en technieken geven overlast voor bewoners, zijn niet milieuvriendelijk en hebben te hoge kosten. Dat kan anders, vonden de woningcorporaties. Om hierin een doorbraak te forceren, startten de woningcorporaties De Isolatie Uitdaging. Uit de veertig inzendingen werden vijf finalisten geselecteerd en tijdens die finale zijn de drie winnaars bekend gemaakt.

Hoe nu verder?

QBuild en Cauberg Huygen staan te popelen om dit idee verder te ontwikkelen en in het najaar toe te passen in een proefwoning. De komende periode zal u steeds meer voorbij zien komen over Qavity. Op naar een betere isolatie van de gevel!

Eelco Smeele smoelenboek minder rood

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Eelco Smeele