Het laboratorium van Cauberg Huygen is een medewerker rijker. Tom Scholten gaat het team in Delft versterken. De uitbreiding is een gevolg van de toegenomen vraag naar akoestische metingen. “We zijn erg blij met de komst van Tom die met zijn proactieve houding goed binnen ons team past”, aldus Adriaan van Bragt, senior laboratoriummedewerker.

Onderzoek 3d-printen en akoestiek

Tom Scholten versterkt het team in Delft met zijn kennis van akoestiek en het vormgeven van producten, opgedaan tijdens zijn afstuderen in de richting Bouwtechniek aan de TU Delft. Hij heeft onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van het 3d-printen van gekoppelde buisresonatoren en de vormgeving hiervan tot een integraal product voor kantoren. Tom wordt binnen Cauberg-Huygen bouwfysisch breed opgeleid en gaat bij het laboratorium de komende tijd zoveel mogelijk verschillende type metingen doen om deze uiteindelijk zelfstandig uit te kunnen voeren.

“Met het ontwikkelen van mijn expertise wil ik klanten helpen hun producten te verbeteren” – Tom Scholten

Tom Scholten tijdens zijn afstudeerpresentatie.

Metingen vloerafwerking

Metingen die  momenteel veel uitgevoerd worden zijn absorptiemetingen, waarbij de absorptiewaarden van materialen vastgesteld worden, luchtgeluidisolatie van zowel geveldelen en gevelelementen, wanden, deuren en raamconstructies, contactgeluidisolatie van vloeren, en metingen aan installaties. Hierbij kan men denken aan afstraling van bijvoorbeeld een ventilator, maar ook aan de kanalen. Een andere leuke ontwikkeling is de invoering van het keurmerk voor vloerafwerkingen. We verwachten binnenkort de eerste metingen uit te voeren en producenten en leveranciers van vloerafwerkingen inzicht te geven in de kwaliteit van hun producten.

Scheepsvloeropbouw in het akoestisch laboratorium

Meedenken met productontwikkeling

In de huidige markt zien we groei en ontwikkeling aan akoestische en geluidwerende producten (met een nadruk op de circulaire economie), en de wens om installaties zo stil mogelijk uit te voeren. Dit merken we ook binnen ons laboratorium. Met onze klanten gaan we op zoek naar de beste producten.

Laboratorium

Voor meer informatie over ons laboratorium en de diverse akoestische en bouwfysische metingen die we uitvoeren nodigen wij u uit om een kijkje te nemen op onze website, of om een afspraak te maken voor een bezoek aan ons laboratorium aan de Van der Waalsweg 8 in Delft.

Galmkamer in het akoestisch laboratorium in Delft

 

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met