Kantoorgebouwen groter dan 100 m2  moeten vanaf 1 januari 2023 minimaal beschikken over energielabel C. Om bedrijven te helpen deze deadline te halen, heeft Cauberg Huygen Milieu de ‘Tool Energielabel Kantoren’ ontwikkeld.

Tool Energielabel Kantoren

De tool is een hulpmiddel voor gemeenten en omgevingsdiensten om bedrijven in de regio te stimuleren te voldoen aan de label C verplichting voor kantoorgebouwen. Panden die hier niet aan voldoen mogen per 1  januari 2023 niet meer gebruikt worden als kantoor. De Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant had deze zomer de primeur om de tool als eerste in gebruik te nemen.

Indicatief advies

Met de tool kunnen bedrijven het huidige energieverbruik van hun kantoor vergelijken met een vergelijkbaar ander kantoor en krijgt men een indicatie van de maatregelen en kosten van een labelstap naar minimaal C, de resulterende energiebesparing en de verwachte terugverdientijd van de maatregelen.

Tool Energielabel Kantoren Adviesrapport

Voor gemeenten en omgevingsdiensten

De online tool is zo ingericht dat deze gepersonaliseerd aangeboden kan worden aan andere gemeenten en omgevingsdiensten. Heeft u ook interesse in de Tool Energielabel Kantoren? Vraag dan gratis een demo aan via: Niels van Strien ([email protected]).

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Niels van Strien MBA