Typisch Tuinstad wint tender Reimerswaalbuurt. Ontwikkelcombinatie Vink Bouw – Vireo Vastgoed – Hendriks CPO heeft met het plan Typisch Tuinstad de tender voor blok 4 en 5 in de Reimerswaalbuurt in Amsterdam gewonnen. Cauberg Huygen heeft voor Typisch Tuinstad geadviseerd ten aanzien van EPC en duurzaamheid.

Ode aan de westelijke tuinsteden

Het ontwerp van M3H architecten en DS Landschapsarchitecten is een ode aan de oorspronkelijke gedachte van de Westelijke Tuinsteden: veel openbaar groen en ruimte, comfortabele en betaalbare woningen en voorzieningen in de buurt. Ideaal dus voor gezinnen. In de architectuur is aansluiting gezocht met zowel de naoorlogse portiek-etage bouw als met de in de afgelopen jaren gerealiseerde nieuwbouw.

Winst Typisch Tuinstad voor tender ReimerswaalbuurtOntwerp Typisch Tuinstad

Het plan van Typisch Tuinstad omvat 120 middeldure huurwoningen en circa 70 vrije sector koopwoningen, die casco worden opgeleverd en naar eigen inzicht kunnen worden afgebouwd. Ook zijn er mogelijkheden voor bewonerscollectieven om gezamenlijk een hele gallerij met woningen te kopen of te huren. Tevens kunnen senioren via ‘co-living’ ensembles zelfstandig wonen en voorzieningen delen.

In de plint van het stedelijke blok aan de Osdorper Ban komen een Huis van de Buurt, ruimte voor de Stichting Studiezalen en een kleine plantenmarkt. In dit zeslaagse appartementenblok komt ook een korte passage waar buurtbewoners spontane activiteiten zoals een ruilmarkt, lezing of muziekoptreden kunnen organiseren.

Winst Typisch Tuinstad voor tender ReimerswaalbuurtEPC en duurzaamheid

Cauberg Huygen was in de tenderfase bij Typisch Tuinstad betrokken als adviseur EPC en duurzaamheid. Wij kijken ernaar uit om samen met de bouwpartners de hoge ambities waar te gaan maken!

Eind 2021 wordt naar verwachting met de bouw gestart. Lees meer over de vorderingen van dit bouwproject op de officiële website van Typisch Tuinstad.

Winst Typisch Tuinstad voor tender Reimerswaalbuurt

Links

Typisch Tuinstad
Vink Bouw
Vireo Vastgoed
Hendriks CPO
M3H architecten
DS landschapsarchitecten

Liselotte Apon (15 febr. 2024)

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Liselotte Apon