Cauberg Huygen voor Provincie Noord-Holland

Huis van Hilde

Castricum

Nieuw archeologisch informatiecentrum Noord-Holland

In de kern is Huis van Hilde straks de plek voor de Noord-Hollandse archeologie: levendig, ondernemend, educatief en hoogwaardig. Cauberg Huygen heeft de volledige advisering bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en duurzaamheid gedaan en heeft ook de uitvoeringsbegeleiding verzorgd.

Projectgegevens

Opdrachtgever: Provincie Noord-Holland

Architect:

Archeologische collectie

Huis van Hilde herbergt de provinciale archeologische collectie en toont die in een aansprekende presentatie. Centraal staat een groot aantal mensfiguren waaronder Hilde, Willem en Hildegonde van Brederode en de Steentijdman (Cees). Het centrum verzorgt ook educatieve activiteiten, organiseert tijdelijke tentoonstellingen en evenementen en biedt ruime gelegenheid voor horeca, verhuur en verkoop van culturele-,toeristisch/recreatieve- en streekproducten.

Huis van Hilde Castricum

Toen het depot in Wormer te klein werd voor alle vondsten en collecties van de provincie Noord-Holland, is besloten tot de bouw van een nieuw archeologisch informatiecentrum (AIC). In het nieuwe informatiecentrum worden alle archeologische vondsten en collecties van de Steentijd tot en met de Tweede Wereldoorlog die in de provincie zijn gevonden opgeslagen. Naast de archeologische vondsten komen er in het informatiecentrum ook ruimten voor horecafaciliteiten en het ontvangen van bezoekers.

Hilde heeft naar waarschijnlijkheid rond het jaar 400 geleefd in het gebied waar nu het AIC wordt gebouwd. Bij een grote opgraving in 1995 werd haar skelet op ruim een kilometer van de huidige bouwplaats gevonden. Op de bouwlocatie is op 4 september 2013 de eerste officiële paal geslagen door Elvira Sweet, gedeputeerde Cultuur, Bestuur en Zorg van de provincie Noord-Holland.

Onze advisering

Caubergh Huygen verzorgde de volledige advisering voor bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en duurzaamheid en heeft ook de uitvoeringsbegeleiding verzorgd.

Een keer verder praten over dit project en uw volgende uitdaging?

Neem contact op met