Fugro heeft aannemer De Vries en Verburg opdracht gegeven voor de bouw van een nieuw hoofdkantoor in Nootdorp. De nieuwe locatie is strategisch gelegen nabij Den Haag en Rotterdam en biedt ruimte om een compleet nieuw en duurzaam hoofdkantoor te ontwikkelen naast het bestaande Fugro TechCenter. Cauberg Huygen is binnen het ontwerpteam verantwoordelijk voor de algehele bouwfysica.

Samen in duurzaam hoofdkantoor

Met plaats voor ongeveer 550 medewerkers, brengt het nieuwe kantoor de meerderheid van de Fugro teams in Nederland samen op één plek. Het ontwerp van architect Cepezed is gecertificeerd met een BREEAM Outstanding-label, waarmee het gebouw zal voldoen aan de hoogste duurzaamheidsstandaarden, en past in de ‘net zero 2035’-ambitie van Fugro. Ook heeft Fugro een innovatief ontwerp gemaakt voor regenwateropslag op het terrein, onder meer met infiltratie in diepe grondlagen en mogelijkheden voor hergebruik.

Impressie nieuw internationaal hoofdkantoor van Fugro

Credit – Courtesy of Fugro

Snelle aanvang bouwwerkzaamheden

De eerste werkzaamheden starten op korte termijn en naar verwachting wordt het gebouw in de tweede helft van 2025 opgeleverd. Fugro is voornemens het gebouw uiteindelijk te gaan huren en
verkent in dat kader de opties voor financiering en verkoop.

Bestemming huidige hoofdkantoor

Het huidige hoofdkantoor van Fugro (in eigendom) in Leidschendam is sterk verouderd. Fugro is in gesprek met de gemeente Voorburg-Leidschendam over de toekomstige bestemming voor de grond en gebouwen aan de Dillenburgsingel en Veurse Achterweg in Leidschendam.

Links

Hugo Verboven smoelenboek

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Hugo Verboven