Parametrisch ontwerp

Onderlinge relaties omgezet in algoritmes

Het idee van parametrisch ontwerpen is dat op basis van de relatie tussen verschillende onderdelen een ontwerp kan worden gemaakt. De onderlinge relatie omgezet in algoritmes, zorgt ervoor dat alle parameters zoals maten, materiaalkeuze en materiaaldikte kunnen worden aangepast en live worden gegenereerd door de software.

Parametrisch ontwerp biedt de mogelijkheid om in een vroeg stadium van het proces duidelijkheid te genereren omtrent gekozen ontwerp en functionaliteiten maar ook om later nog aanpassingen te verrichten. Het systeem houdt het ontwerp immers consistent met de onderlinge relaties. Dit scheelt veel tijd en kosten.

Gebruikmakend van virtual reality, parametrisch ontwerp en ons eigen akoestisch en bouwfysisch laboratorium is het onze missie om duurzame gebiedsontwikkeling te bevorderen door middel van duurzaam ontwerp. Vanaf de start van een project kunnen wij direct meedenken en oplossingen implementeren: we bieden duidelijkheid, creativiteit en helderheid lang voordat de eerste steen is gelegd. Wij werken met klanten die verlangen naar oplossingen buiten de gebaande paden.

1 Param. Thermische analyse

Thermische analyse

2 Param. Daglicht analyse

Daglicht analyse

3 Param. Akoestische analyse

Akoestische analyse

4 Param. Gevelwering analyse

Gevelwering analyse

5 Param. Ventilatie analyse

Ventilatie analyse

6 Param. Brandveiligheid analyse

Brandveiligheid analyse

7 Param. Duurzaamheids modellering

Duurzaamheids modellering

8 Param. Financiele modellering

Financiële modellering

Lisette Poldermans smoelenboek

Heeft u vragen over parametrisch ontwerpen?

Neem contact op met teamleider Lisette Poldermans

Contact