Parametrisch ontwerp

Onderlinge relaties omgezet in algoritmes

Het idee van parametrisch ontwerpen is dat op basis van de relatie tussen verschillende onderdelen een ontwerp kan worden gemaakt. De onderlinge relatie omgezet in algoritmes, zorgt ervoor dat alle parameters zoals maten, materiaalkeuze en materiaaldikte kunnen worden aangepast en live worden gegenereerd door de software.

icoon Parametrisch ontwerp

Al in vroeg stadium helderheid

Parametrisch ontwerp biedt de mogelijkheid om al in een vroeg stadium van het proces duidelijkheid te geven over het gekozen ontwerp en functionaliteiten. Ook maakt dit het mogelijk om later nog aanpassingen te verrichten. Het systeem houdt het ontwerp immers consistent met de onderlinge relaties. Dit scheelt u veel tijd en onnodige kosten.

Pagina Parametrisch modelleren - afbeelding 1 - Hyde Park

Denken in oplossingen

Het is onze missie om duurzame gebiedsontwikkeling te bevorderen. Het gebruik van virtual reality, een krachtig parametrisch ontwerp en ons eigen akoestisch en bouwfysisch laboratorium helpt ons daarbij. Vanaf de start van een project denken wij direct mee in oplossingen en de implementatie daarvan. Kort gezegd bieden wij duidelijkheid, creativiteit en helderheid lang voordat de eerste steen is gelegd. Wij werken met klanten die verlangen naar oplossingen buiten de gebaande paden.

Jack Ponsteen smoelenboek

Heeft u vragen over parametrisch ontwerpen?

Neem contact op met teamleider Jack Ponsteen

Contact