Circulair bouwen

Slim gebruik en hergebruik

Slim omgaan met grondstoffen is net zo essentieel als slim omgaan met energie. De kosten van onderhoud, gebruik en de milieubelasting van een gebouw gedurende langere periode te minimaliseren vormt een steeds belangrijker ontwerppijler. Vandaar de zoektocht naar steeds duurzamere, onderhoudsarme materialen en detaillering. Cauberg Huygen maakt graag circulair bouwen voor uw project meetbaar en bespreekbaar.

Circulair bouwen door hergebruik bouwmaterialen

Advisering milieuprestatie

Het berekenen van de milieuprestatie voor nieuw te bouwen kantoren en woningen is wettelijk verplicht. Cauberg Huygen geeft u inzicht in de impact van materiaal- en ontwerpkeuzes op de milieuprestatie van uw project. Ter verbetering van de milieuprestatie worden innovatieve en duurzame bouwmethoden zoals lichtgewicht bouwen, bouwen met CLT-hout en modulair bouwen steeds vaker overwogen.

Cauberg Huygen heeft de kennis in huis om u hierbij te adviseren. Niet alleen bij het maken van bewuste materiaalkeuzes voor het door u gewenste bouwsysteem, maar ook om bijbehorende oplossingen aan te dragen waarbij ook bouwfysische, akoestische en brandtechnische aspecten worden beschouwd. Integraal adviseren heet dat bij ons.

Materialenpaspoort opstellen

Ook is het mogelijk om op basis van een materialenpaspoort inzichtelijk te maken of uw project of gebouw circulair is. Het doel van een materialenpaspoort is het elimineren van afval door materialen een identiteit te geven. Cauberg Huygen kan voor uw project een materialenpaspoort opstellen.

Levenscyclusanalyse en circulair bouwen

Circulaire oplossingen en hergebruik van materialen hebben hun basis in de methode van levenscyclusanalyse (LCA). De gegevens voor een milieuprestatieberekening komen uit de levenscyclusanalyse van een product of materiaal. We maken productgerelateerde LCA-berekeningen, op basis waarvan uw bouwproduct kan worden opgenomen in de Nationale Milieudatabase.

Links

Femke Corporaal smoelenboek

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Femke Corporaal

Contact