Afgelopen week verbleef adviseur Aart Woonink, op verzoek van een opdrachtgever, in Moskou voor het uitvoeren van geluidsmetingen bij het mega-datacentrum van Sberbank, de grootste bank van Rusland. “Een prachtige uitdaging die ik met beide handen heb aangepakt”, aldus Aart.

Imposant datacentrum Moskou

Na 3,5 uur vliegen, met al de benodigde meetapparatuur apparatuur in het ruim en voorzien van de juiste papieren, werd geland in Moskou. Daarna volgde een rit met de taxi naar het mega-datacentrum, bestaande uit vijf modules met een totale oppervlakte van 30.000 vierkante meter. “Bij aankomst werd ik door de opdrachtgever ontvangen en door het imposante gebouw geloodst. Dat was ook wel nodig aangezien het circa 280 meter lang is. Werkelijk een prachtig datacenter”, aldus de geluidexpert.

Blog Aart Meten in Moskou

Aart poseert met geluidsmeter voor het imposante datacentrum

Geluidsmetingen noodstroomvoeding

Blog Aart Meten in Moskou

Het innovatieve koelsysteem

Het nieuwe datacentrum heeft een innovatief koelsysteem, met de hoogste mate van energie-efficiëntie en betrouwbaarheid. Gevraagd was geluidsmetingen uit te voeren bij de Dynamische UPS (noodstroomvoeding). Aart: “Ik heb een duidelijk beeld gekregen van de optredende geluiddrukniveaus en FFT-analyses uitgevoerd om inzicht te krijgen in de dominante frequenties. Het is altijd mooi om tijdens de realisatie van een project geluidmetingen te mogen uitvoeren en de werking te zien van de installaties. Prachtig om op deze manier bij projecten betrokken te zijn.”

Blog Aart Meten in Moskou

Aart Woonink tijdens geluidsmetingen van de noodstroomvoorziening van het datacentrum in Moskou

Links

Aart Woonink

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Aart Woonink MBA