Woensdag 28 februari was Snippe Projecten op bezoek op ons kantoor in de Gatwickstraat in Amsterdam. Met behulp van een vr-demonstratie konden de aanwezige projectontwikkelaars de daglichttoetreding van hun project Hyde Park in realtime ervaren. Cauberg Huygen is sinds de VO-fase betrokken bij dit project en is verantwoordelijk voor de bouwaanvraag.

Optimalisatie leefcomfort

Snippe Projecten heeft aan Cauberg Huygen gevraagd om een daglichtberekening uit te voeren van gebouwen binnen het project Hyde Park. Volgens het Bouwbesluit hoeft in zo’n berekening geen rekening gehouden te worden met eventuele buurpercelen. In het geval van Hyde Park was het mogelijk dat het gebouw aan de overkant van de straat een belemmering zou vormen voor de lichttoetreding binnen de woningen en dat daardoor het leefcomfort voor een deel van de bewoners van de nieuwe wijk niet optimaal zou zijn.

VR-demonstratie daglichttoetreding project Hyde Park - afbeelding 1

Direct ervaren van lichtinval

Om het leefcomfort te waarborgen is in een 3d-model een realistische simulatie gemaakt van de daglichttoetreding binnen de kritische woningen. De hoeveelheid invallend daglicht in de simulatie is volgens de NEN-normering bepaald. Hierdoor had Snippe Projecten direct inzicht in hoe de uiteindelijke bewoners de lichtinval van de woning zullen ervaren. De reacties waren zeer positief vanuit Snippe, niet alleen over het virtual reality-deel maar ook over de daglichttoetreding binnen de woningen.

VR-demonstratie daglichttoetreding project Hyde Park - afbeelding 2

Jack Ponsteen smoelenboek

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Jack Ponsteen