CAUBERG HUYGEN

45 JAAR

OPGERICHT IN 1975

Cauberg Huygen (toen nog ‘Cauberg-Huygen’ met streepje) werd in oktober van 1975 opgericht door prof. ir. Hans Cauberg. De heer Cauberg, die al langer rondliep met plannen voor een eigen bedrijf, zette die stap omdat hij vond dat zijn vakgebied, de bouwfysica, een eigen aanpak en adviesbureau verdiende. De gekozen, samengestelde bedrijfsnaam Cauberg Huygen was bedoeld als een soort van eerbetoon aan het bedrijf waar hij daarvoor 7 jaar in dienst was geweest, installatiebureau Huygen.

ONDER DE VLEUGELS VAN DPA

De heer Cauberg bleek een goede zakelijke en vakinhoudelijke intuïtie te hebben. Na de oprichting, eerst met twee man in Maastricht en een derde in Rotterdam, groeide het bureau snel en verspreidde het zich als een inktvlek uit over Nederland met uiteindelijk zo’n 170 medewerkers verdeeld over vijf vestigingen en met een eigen bouwfysisch laboratorium.

2013 was een roerige tijd voor Cauberg Huygen, uiteindelijk resulterende in een overname door de DPA Group. Onder de naam DPA Cauberg-Huygen werd in afgeslankte vorm gewerkt aan herstel en groei van de organisatie en werden de krachten gebundeld met DPA Milieu.

TIJD OM UIT TE VLIEGEN

Eind 2018 was de tijd rijp om het veilige nest te verlaten en als zelfstandig merk weer uit te vliegen met de overname van de aandelen door Dolmans Investments. Met trots werd weer de bedrijfsnaam Cauberg Huygen gevoerd (maar dan nu zónder streepje), werden een fris nieuw logo en huisstijl geïntroduceerd en werd een nieuwe website met duidelijker navigatie en contactmogelijkheden online gezet.

Ook werd gelijk de handen ineen geslagen met QBuild, sinds de overname een zusterbedrijf, voor De Isolatieuitdaging van de woningbouwcorporaties Mitros, Portaal en Bo-Ex, met Qavity als winnend resultaat van deze samenwerking.

UITDAGENDE PROJECTEN

En 2019 is een uitermate goed jaar voor het nieuwe Cauberg Huygen gebleken, waarbij een aantal omvangrijke, in het oog springende projecten werd binnengehaald. Met onder meer het Urban Interactive District (UID) in Amsterdam naast de Arena, waar Cauberg Huygen verantwoordelijk is voor de algehele bouwfysica, en een grote opdracht van de gemeente Den Haag in het kader van het opwaarderen van woningen. Ook zijn we momenteel bezig met een aantal grote projecten die nog onder embargo zijn.

AND THE BEST IS YET TO COME

Wilt u op de hoogte worden gehouden van ons 45-jarig jubileum of ander nieuws over onze activiteiten en projecten in uw mailbox ontvangen? Meld u dan nu aan voor de nieuwsbrief van Cauberg Huygen. Deze verschijnt maximaal zes keer per jaar.