Het kantoor van Cauberg Huygen in Maastricht is recentelijk geheel vernieuwd. Er is inpandig verhuist naar een verdieping met meer ruimte en de interieurfee heeft op magische wijze voor een frisse en eigentijdse inrichting gezorgd. Onder leiding van adviseurs Larissa Ottenheijm en Sander Crombag wordt ingezet op meer en grotere projecten binnen de eigen regio. “De basis hiervoor is onze kweekvijver van stagiaires, werkstudenten en nieuwe medewerkers”, aldus Larissa.

Een gezellig en hecht team

“Onze kracht, al vanaf het begin, is het opleiden van mensen onderaf. Daar steken we veel tijd en moeite in. En dat begint al bij stagiaires. Die laten we kennismaken maken met alle facetten van het werk van Cauberg Huygen en zorgen voor een zo leerzaam mogelijke stageperiode”, aldus Sander.

Sander Crombag en Larissa Ottenheijm bij het kantoor in Maastricht

“Daarnaast”, vult Larissa aan, “is vrijheid en een prettige werksfeer van belang om de mensen aan je organisatie te binden. Vandaar dat we geregeld activiteiten organiseren zoals een pubquiz of teamlunches. Want we willen het liefst dat stagiaires na hun stageperiode bij ons blijven als werkstudent en daarna hopelijk ook in vaste dienst komen. Leuk, uitdagend werk in een gezellig team is daarvoor een voorwaarde.”

Ook MBO-collega’s gezocht

“Recentelijk hebben we ook vacatures opengezet voor afgestudeerde MBO-studenten. En dan met name op het gebied van energiezuinigheidsberekeningen en duurzaamheidsmetingen. Zij zouden ons geweldig van dienst kunnen zijn bij onder meer BENG-berekeningen en het uitvoeren van oplevermetingen bij nieuwbouwprojecten”, aldus Larissa, zelf BENG-expert bij Cauberg Huygen.

Sphinxkwartier en Brightlands

Werk is er genoeg voor nieuwe collega’s. Sander: “Een mooi voorbeeld van projecten die we in de regio hebben uitgevoerd is het Sphinxkwartier in Maastricht. De woongebouwen Gustav, Cielo en Amonet, goed voor zo’n 150 woningen, zijn vorig jaar opgeleverd. De werkzaamheden van tweede fase van het project de wooncomplexen Recamier en Faenza zijn recentelijk afgerond. Wooncomplex Miller is nog in uitvoering.”

Een ander project waaraan het kantoor in Maastricht heeft bijgedragen zijn de Brighthouses op Brightlands Campus Venlo en Geleen. “Een project waarbij alle facetten van onze kennis aan bod is gekomen, zo hebben we geadviseerd in de ontwerp fase maar ook het energielabel bij oplevering bepaald”, aldus Larissa.

Sphinxkwartier (links) | Brightlands Campus Greenport Venlo (rechts)

Goed gepositioneerd voor groei

In Limburg wordt nog volop gebouwd. Zeker met de woningopgave en duurzaamheidsuitdagingen die er in Nederland zijn. “Dit doen we graag samen met een team waarin iedereen gelijk is en zichzelf kan zijn, hierdoor worden de mooiste resultaten behaald”, aldus Larissa en Sander.

‘Een krachtig geluid uit Maastricht’ (Carel Ostendorf ontbreekt op deze groepsfoto)

Links

Interview Carel Ostendorf over zijn begintijd in Maastricht
Werken bij Cauberg Huygen

Larissa Ottenheijm - kantoor Maastricht - 2023

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Larissa Ottenheijm MBA