Donderdag 5 juli is aan de oostelijke rand van het Oosterdokseiland in Amsterdam een van de grootste stedelijke bouwprojecten in West-Europa officieel ingeluid met een feestelijke ceremonie. BPD bouwt hier het nieuwe hoofdkantoor van Booking.com. Cauberg Huygen is bij dit project betrokken met advisering over akoestiek, brandbeveiliging en algemene bouwfysica.

Nieuw hoofdkantoor Booking.com

Om de start van de bouw voor de nieuwe campus van Booking.com op het laatste perceel leegstaande grond van het eiland te vieren, verwelkomden Gillian Tans, CEO Booking.com, en Walter de Boer, CEO BPD, vertegenwoordigers van de stad Amsterdam, architectenbureaus UNStudio en HofmanDujardin en aannemer Züblin.

Laatste fase bouwproject Oosterdokseiland gestart
Naast een gloednieuwe kantoorruimte voor 4.000 Booking.com-medewerkers in Amsterdam en een opleidingscentrum voor de ruim 17.000 medewerkers van het bedrijf wereldwijd, biedt het project van 72.500m² ook multifunctionele faciliteiten die beschikbaar zijn voor een breder publiek. De ambitie is om een inclusieve en gastvrije werkomgeving te creëren waar duurzaamheid een centrale rol speelt en tegelijkertijd een architectonisch middelpunt te creëren dat toegankelijk is voor een breder publiek. Het project dient in 2021 afgerond te zijn.

Omvang van het project

Om een idee te krijgen van de omvang van het project: de 1.200 betonnen pilaren die dienen als fundering van het gebouw hebben een totale lengte van 20 km, gelijk aan de afstand tussen Amsterdam en Haarlem. De hoeveelheid staal die wordt gebruikt voor de bouw van de campus staat gelijk aan een halve Eiffeltoren. Er wordt verwacht dat in totaal 2,3 miljoen manuren zullen worden besteed aan de constructie van het project, met een gemiddelde van 200 mensen die drie jaar lang dagelijks aanwezig zullen zijn en ongeveer 450 mensen tijdens de piekperiodes.

Advisering Cauberg Huygen

Cauberg Huygen adviseert bij dit project over akoestiek, brandveiligheid en algemene bouwfysica. Tevens zijn door onze adviseurs geluidmetingen uitgevoerd tijdens het heien van de betonnen palen.

Hugo Verboven smoelenboek

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Hugo Verboven