Cauberg Huygen voor Provincie Noord-Holland

Huis van Hilde

Castricum

Nieuw archeologisch informatiecentrum Noord-Holland

In de kern is Huis van Hilde straks de plek voor de Noord-Hollandse archeologie: levendig, ondernemend, educatief en hoogwaardig. Cauberg Huygen heeft de volledige advisering bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en duurzaamheid gedaan en heeft ook de uitvoeringsbegeleiding verzorgd.

Projectgegevens

Opdrachtgever: Provincie Noord-Holland

Architect:

Archeologische collectie

Huis van Hilde herbergt de archeologische collectie van de provincie Noord-Holland en toont die in een aansprekende presentatie. Centraal staat een groot aantal mensfiguren waaronder Hilde, Willem en Hildegonde van Brederode en de Steentijdman (Cees). Het centrum verzorgt ook educatieve activiteiten en organiseert tijdelijke tentoonstellingen en evenementen. Ook biedt Huis van Hilde ruime gelegenheid voor horeca, verhuur en verkoop van culturele-,toeristisch/recreatieve- en streekproducten.

Project Huis van Hilde

Huis van Hilde Castricum

Toen het depot in Wormer te klein werd voor alle vondsten en collecties van de provincie Noord-Holland, is besloten tot de bouw van een nieuw archeologisch informatiecentrum (AIC). In het nieuwe informatiecentrum zijn alle archeologische collecties opgeslagen die in de provincie zijn gevonden. Dit betreft vondsten van de Steentijd tot en met de Tweede Wereldoorlog. Naast de archeologische vondsten zijn er in het informatiecentrum ook ruimten voor horecafaciliteiten en het ontvangen van bezoekers.

Hilde heeft naar waarschijnlijkheid rond het jaar 400 geleefd, in het gebied waar nu het AIC wordt gebouwd. Bij een grote opgraving in 1995 werd haar skelet op ruim een kilometer van de huidige bouwplaats gevonden. Op de bouwlocatie is op 4 september 2013 de eerste officiële paal geslagen. Deze plechtigheid werd verricht door Elvira Sweet, gedeputeerde Cultuur, Bestuur en Zorg van de provincie Noord-Holland.

Onze advisering

Caubergh Huygen verzorgde de volledige advisering voor bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en duurzaamheid en heeft ook de uitvoeringsbegeleiding verzorgd.

Een keer verder praten over dit project en uw volgende uitdaging?

Neem contact op met