Opgericht in 1975

45 jaar Cauberg Huygen - Hans Cauberg toost op de onthulling van een nieuw logo voor Cauberg HygenCauberg Huygen (toen nog ‘Cauberg-Huygen’ met streepje) werd in oktober van 1975 opgericht door prof. ir. Hans Cauberg. Deze liep al langer rond met plannen voor een eigen bedrijf. De heer Cauberg zette die stap omdat hij vond dat zijn vakgebied, de bouwfysica, een eigen aanpak en adviesbureau verdiende. De samengestelde bedrijfsnaam Cauberg Huygen was een eerbetoon aan het bedrijf waar hij daarvoor 7 jaar in dienst was geweest, installatiebureau Huygen.

Onder de vleugels van DPA

Nostalgie - Onze meetbus met het toenmalige logo onder de vlag van DPADe heer Cauberg bleek een goede zakelijke en vakinhoudelijke intuïtie te hebben. Hij startte eerst met twee man in Maastricht en een derde in Rotterdam. Na de oprichting groeide het bureau snel en verspreidde het zich als een inktvlek uit over Nederland. Het groeide uit tot een bedrijf van zo’n 170 medewerkers, verdeeld over vijf vestigingen en met een eigen bouwfysisch laboratorium.

2013 was een roerige tijd voor Cauberg Huygen. Dit resulteerde uiteindelijk in een overname door de DPA Group. Onder de naam DPA Cauberg-Huygen werd – in afgeslankte vorm – gewerkt aan herstel en groei van de organisatie. Kort daarna werden de krachten gebundeld met DPA Milieu voor meer synergie.

Tijd om uit te vliegen

Tijd om uit te vliegenEind 2018 was de tijd rijp om het veilige nest te verlaten en als zelfstandig merk uit te vliegen. Ditmaal onder de vleugels van Dolmans Investments. Vol trots werd de bedrijfsnaam Cauberg Huygen herintroduceerd (maar dan nu zónder streepje), kreeg het bedrijf een fris nieuw logo en huisstijl, en werd een nieuwe website met duidelijker navigatie en contactmogelijkheden gelanceerd.

Ook werd gelijk de samenwerking aangegaan zusterbedrijf QBuild bij De Isolatieuitdaging. Een initiatief van de woningbouwcorporaties Mitros, Portaal en Bo-Ex, voor innovatieve oplossingen voor na-isolatie. Qavity was het winnend resultaat van deze samenwerking.

Uitdagende projecten

Project Urban Interactive District (UID)En 2019 is een uitermate goed jaar voor het nieuwe Cauberg Huygen gebleken. Een aantal omvangrijke, in het oog springende projecten werd binnengehaald. Met onder meer het Urban Interactive District (UID) in Amsterdam naast de Arena. Cauberg Huygen is voor dat project verantwoordelijk is voor de algehele bouwfysica. Ook werd een grote opdracht van de gemeente Den Haag in het kader van het opwaarderen van woningen binnengesleept.

Daarnaast zijn we momenteel bezig met een aantal grote projecten die nog onder embargo zijn en waarover dus nog niet gecommuniceerd kan worden..

And the best is yet to come

Wilt u op de hoogte worden gehouden van ons 45-jarig jubileum of ander nieuws over onze activiteiten en projecten in uw mailbox ontvangen? Meld u dan nu aan voor de nieuwsbrief van Cauberg Huygen. Deze verschijnt maximaal zes keer per jaar.

Knop - Aanmelden nieuwsbrief

Pieter Molenaar

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Pieter Molenaar