De ontwikkeling van het Oosterdokseiland in Amsterdam nadert zijn voltooiing met de bekendmaking van de invulling van de laatste twee kavels op de kop van het gebied. Een grootse finale voor Oosterdokseiland. Gebiedsontwikkelaar BPD gaat hier een gemengd programma van in totaal 72.500 m2 realiseren. Naar verwachting eind 2020 vindt de oplevering plaats. Cauberg Huygen adviseert bij dit project over akoestiek, brandbeveiliging en algemene bouwfysica.

Ontwikkeling laatste twee kavels

De ontwikkeling van het gebied is ruim vijftien jaar geleden gestart door gebiedsontwikkelaar BPD. Ondanks een vertraging in de crisisjaren kan nu gestart worden met de laatste twee kavels. De kavels bestaan uit een social hub, specifiek ontworpen om ontmoetingen te stimuleren, met publieke voorzieningen, appartementen en kantoorruimte voor Booking.com voor toekomstige groei. Oosterdokseiland vormt een inspirerende mix van wonen, werken, studeren, recreëren en uitgaan voor inwoners van en bezoekers aan Amsterdam. De afgelopen jaren hebben onder meer Vodafone, TomTom en Takeaway.com zich in het gebied gevestigd. Voorzieningen als het conservatorium, de Openbare Bibliotheek, een hotel en horeca maken het gebied aantrekkelijk voor een breed publiek.

Grootse finale voor Oosterdokseiland

Artist impression vogelvlucht Oosterdokseiland’. Credits UN Studio/Ben van Berkel

Over Cauberg Huygen

Cauberg Huygen is een landelijk opererend technisch adviseursbureau gespecialiseerd in complexe vraagstukken met betrekking tot bouwfysica, brandbeveiliging, akoestiek, trillingen en gerelateerde regelgeving.

Links

Hugo Verboven smoelenboek

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Hugo Verboven