Digitalisering

Onderlinge relaties omgezet in algoritmes

Digitalisering scheelt alle partners in de bouwketen dus veel tijd en kosten. En dan met name parametrisch ontwerpen. Hierbij wordt op basis van de relaties tussen verschillende onderdelen een ontwerp gemaakt. Deze relaties worden vastgelegd in algoritmes. Parameters zoals maten, materiaalkeuze en materiaaldikte kunnen worden aangepast en live gegenereerd door de software.

Validatie en aanpasbaarheid

Parametrisch ontwerpen biedt de mogelijkheid om al in een vroeg stadium van het ontwerpproces het gekozen ontwerp en functionaliteiten te valideren. Ook maken de softwaretools het mogelijk om later nog aanpassingen uit te voeren. Het systeem houdt het ontwerp immers consistent met de onderlinge relaties.

afb pagina Digitalisering | Digitisation

Algoritmes en 3D-design

Gebouwen van de toekomst vragen om methodes van de toekomst. Door gebouwen virtueel te ontwerpen en gebruik te maken van algoritmes ontstaat de mogelijkheid veel sneller en accurater beslissingen te nemen over het ontwerp. Namelijk al in het begin van het proces. Calculaties kunnen in virtual reality zichtbaar worden gemaakt en zo bijdragen aan een efficiënter besluitvormingsproces. Zo helpt digitalisering de architect en de engineer.

Onze advisering

Het onze missie om duurzame gebiedsontwikkeling te bevorderen met behulp van virtual reality, parametrisch ontwerpen en ons eigen akoestisch en bouwfysisch laboratorium. Vanaf de start van een project denken wij direct met u mee in oplossingen. We bieden hierbij duidelijkheid, creativiteit en helderheid, lang voordat de eerste steen is gelegd. Wij werken met klanten die op zoek zijn naar praktische en inventieve oplossingen.

Links

icoon Parametrisch ontwerp

Parametrisch ontwerp

Virtual Reality

BIM

Liselotte Apon

Heeft u vragen over digitalisering?

Neem contact op met expert Liselotte Apon

Contact