Digitalisering

Onderlinge relaties omgezet in algoritmes

Digitalisering scheelt alle partners in de bouwketen dus veel tijd en kosten. Het idee van parametrisch ontwerpen is dat op basis van de relaties tussen verschillende onderdelen een ontwerp kan worden gemaakt. De onderlinge relaties, omgezet in algoritmes, zorgen ervoor dat alle parameters zoals maten, materiaalkeuze en materiaaldikte kunnen worden aangepast en live worden gegenereerd door de software.

Parametrisch ontwerpen biedt de mogelijkheid om in een vroeg stadium van het proces duidelijkheid te genereren omtrent gekozen ontwerp en functionaliteiten, maar ook om later nog aanpassingen te verrichten. Het systeem houdt het ontwerp immers consistent met de onderlinge relaties.

afb pagina Digitalisering

Algoritmes en 3D-design

Gebouwen van de toekomst vragen om methodes van de toekomst. Door gebouwen virtueel te ontwerpen en gebruik te maken van algoritmes ontstaat de mogelijkheid veel sneller en accurater beslissingen te nemen over het ontwerp, namelijk reeds in het begin van het proces. Calculaties kunnen in virtual reality zichtbaar worden gemaakt en zo bijdragen tot een efficiënter besluitvormingsproces. Dit helpt de architect en de engineer.

Gebruikmakend van virtual reality, parametrisch ontwerpen en ons eigen akoestisch en bouwfysisch laboratorium is het onze missie om duurzame gebiedsontwikkeling te bevorderen door middel van duurzaam ontwerpen. Vanaf de start van een project kunnen wij direct meedenken en oplossingen implementeren: we bieden duidelijkheid, creativiteit en helderheid lang voordat de eerste steen is gelegd. Wij werken met klanten die verlangen naar oplossingen buiten de gebaande paden.

Parametrisch ontwerp

Virtual Reality

BIM

Liselotte Apon smoelenboek

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met senior adviseur Liselotte Apon

Contact