Frisse Scholen

Een voorwaarde voor kwaliteit van onderwijs

Een schoolgebouw met een gezond binnenklimaat (volgens de Frisse Scholen-leidraad) zorgt niet alleen voor betere leerprestaties, maar levert ook aantoonbaar minder ziekteverzuim op onder het lerarenkorps. Zo blijven scholieren langer fris bij de les met voldoende ventilatie en verlichting, terwijl een goede (ruimte)akoestiek ervoor zorgt dat leerlingen docenten beter kunnen verstaan en dat docenten minder vermoeid zijn aan het einde van hun werkdag.

Frisse School - afbeelding

Energieverbruik

Oudere schoolgebouwen scoren vaak een dikke onvoldoende op het gebied van gasverbruik en energieconsumptie. Gemiddeld verbruiken deze veelal slecht geïsoleerde scholen twee tot drie maal zoveel gas en elektriciteit als nieuwe of gerenoveerde schoolgebouwen. En door de verwachte stijging van energieprijzen beslaan energiekosten in de toekomst een steeds groter deel van het budget van schoolbesturen van deze oudere schoolpanden. Het is dus op de vingers na te tellen dat een grondige renovatie loont.

Zowel adviserend als toetsend

Met Frisse Scholen, de leidraad van de overheid voor nieuwbouw en renovatie van schoolgebouwen, worden zowel de factoren voor een goed binnenmilieu als de aanpak van het energieverbruik meegenomen. Cauberg Huygen is een ervaren adviseur bij dergelijke renovatie- en nieuwbouwtrajecten voor scholen. En omdat wij in opdracht van overheden voor sommige regio’s ook de toetsing van Frisse Scholen verzorgen, is Cauberg Huygen uniek gepositioneerd om als integraal adviseur tijdig knelpunten te signaleren en kostengunstige oplossingen aan te dragen.

Links

Eelco Smeele smoelenboek minder rood

Meer vragen over onze Frisse Scholen advisering?

Neem contact op met onze expert Eelco Smeele

Contact